Metsästys

 
 

Metsästysseuralla on vuokrattuna metsästysmaita 3060 ha. Hirven metsästykseen on käytössä 3060ha pienriistan metsästykseen 2700ha ja rauhoitusaluetta on 300ha. Jäseniä metsästysseuralla on vajaa 60. Jäseneksi seuraan otetaan paikallisia asukkaita ja maanomistajia.

Riistakannat

Riistakanta seuran alueella on kohtalaiset. Hirvikanta on viime vuosina ollut pienempi ja niitä on seuran alueelta ammuttu alle kymmenen vuodessa. Pienriistaa on myös tarjolla. Jänis, pyy ja teerikannat on kohtalaiset ja metsojakin on alueella joitakin. Varsinkin kanalnitu kannat vaihtelevat vuosittain runsaasti poikueiden onnistumsen mukaan. Pienpetoja myös on ja niitä metsästetään alueella ahkerasti. Suurempiakin petoja näkyy harvakseltaan. Ilveksien ja karhujen jälkihavaintoja on tehty alueella vuosittain ja joskus joku vaellus susikin piipahtanut alueella.Alueella on pieni Valkohäntäpeurakanta joka on kärsinyt runsaasta ilveskannasta. Viime vuosina peuroja on enää ollut harvakseltaa mutta toivon mukaan kanta siitä saadaan nousuun.

Riistanhoito

Riistalle järjestetään myös ruokintaa. Ruokintakatoksia on alueella kattavasti ja vuosittain maastoon viedään useita nuolukiviä riistan ravinnoksi. Myös pieniä riistapeltoja on tehty muutama.

riistapelto.jpg